Manieren om je evenement beter vindbaar te maken

Bij het organiseren van een evenement komen verschillende aspecten naar boven. Echter is het van belang om te zorgen dat je de mensen naar jouw evenement toetrekt. Want bezoekers maken of breken een evenement.  In dit artikel geven we jou een paar tips om te zorgen dat jou aankomend event beter te vinden is.

Sociale Media

Tegenwoordig heeft iedereen een mobiele telefoon. Als je een evenement organiseert kun je hiervoor een speciale evenementpagina maken op Facebook. Hier zet je dan alles neer wat de inhoud, waar het precies is, eventueel maak je nog een filmpje en een poster of flyer om ook via de Facebookpagina te verspreiden. Dit is een van de meest gebruikte manieren om tegenwoordig een evenement te promoten.

Vlaggen

Op de locatie van je evenement kun je ervoor kiezen om enkel een podium of een aantal stands neer te zetten. Echter trek je door middel van vlaggen meer aandacht naar je evenement toe. Het valt namelijk van veel verder al op. Zo bereik je meer mensen die op straat zijn, en kun je er misschien wel meer geld mee verdienen. Dus zorg voor grote vlaggenmasten. Hoe hoger de mast hoe meer mensen de vlag kunnen zien. Zoek verder voor de vlag felle kleuren die overeenkomen met de kleuren waar het festival voor staat, wat ook kan is het logo van sponsoren hierop zetten.

Flyers

Verspreid zelf, of met hulp verschillende flyers ruim voor je evenement. Dit om mensen te laten weten wat je organiseert, wanneer het is, en waar ze het kunnen vinden. Mensen houden ervan om informatie te krijgen. Maar niet om dit op te zoeken, want we zijn een beetje lui geworden tegenwoordig. Dus zorg ervoor dat jij de informatie aanbiedt die mensen zoeken. Verder kun je ervoor kiezen om deze ook op en rond het evenement op te hangen zodat er nog meer mensen naar je evenement getrokken worden.

Leave a Reply

Your email address will not be published.