Hoe boek ik een DJ?

Je heb een DJ nodig en het liefst vandaag nog, maar hoe vind je een DJ? Wat kost een DJ? Wat voor muziekstijl wil je horen? Moet je de apparatuur zelf regelen of wil je een DJ die zelf zijn geluidsapparatuur regelt? Wij geven je wat handige tips & tricks, zodat je DJ binnen no time geboekt is.

DJ vinden en kiezen
Is het publiek jong of oud? Is er een thema verbonden aan je event? Ben je op zoek naar een allround DJ voor je bruiloft, een DJ die de lekkerste dansbare dancehall hits draait voor je forever 21 of een vinyl DJ voor een 50 jarig jubileum? Het kan natuurlijk ook dat je er nog niet helemaal uit bent.
In dat geval is het fijn om meerdere DJ’s te vergelijken. Je kan daarvoor een kijkje nemen op het online platform Plugify. Daar vind je alle soorten DJ’s inclusief video’s van optredens. Je kan zelfs filteren op type DJ, muziek genre en je budget. Via Plugify kan hen eenvoudig online boeken.

Wat kost een DJ?
De prijs van een DJ kan uiteenlopen van ongeveer 100 tot 1000 euro per set. Dit hangt onder andere af van de populariteit van de DJ, de duur van het optreden, of er apparatuur (licht en geluid) bij zit en of de reiskosten zijn inbegrepen. Good to know, bij Plugify zijn de reiskosten binnen Nederland bij de totaalprijs inbegrepen.

DJ aanvragen en de voorbespreking
Als je op Plugify je droom DJ hebt gevonden kan je geheel vrijblijvend op ‘Check beschikbaarheid’ klikken. De artiest komt dan zelf binnen 24 uur op je aanvraag terug via Plugify’s berichtensysteem. Jij ontvangt van elk berichtje een mailtje. Bespreek voordat je boekt je verwachtingen met de DJ. Welke tijden moet hij draaien en hoe lang zijn de sets die hij speelt? Je kan een linkje van een playlist toesturen, zodat de DJ een idee heeft wat voor soort muziek jij ongeveer wilt horen. Wil je de gasten de mogelijkheid geven om spontaan verzoeknummers aan te vragen tijdens het feest? Stem dit dat van tevoren af. Je kan via Plugify ook afspreken om telefoonnummers uit te wisselen en even te bellen met elkaar. Op die manier kan je de details door spreken met elkaar, zodat alles duidelijk is voordat de DJ online een offerte voor je uitbrengt.

Geluidstechniek
De meeste DJ’s hebben hun eigen draaitafel, maar sommigen moeten het inhuren. Bij Plugify zie je daarvoor een indicatie van de techniekkosten staan. Vraag sowieso even na of er op locatie stroom aanwezig is. Ook is het voor de DJ handig om te weten of er een DJ meubel aanwezig is waar hij zijn apparatuur op kan neerzetten anders moet er iets anders geregeld worden.

Boeken maar!
Als jullie er uit zijn vraag je de artiest om een offerte en als je die online accepteert kan je betalen via iDEAL of Overboeking (met factuur). Klaar is kees!

Leave a Reply

Your email address will not be published.