Waar je op moet letten bij het kopen van een headphone of earbuds

Wanneer je regelmatig naar muziek luistert of series bekijkt op je smartphone mag een headphone of draadloze oordopjes niet meer ontbreken. Tegenwoordig zijn deze gadgets niet meer weg te denken en zijn ze min of meer continu verbonden met onze smartphone. Voordat je een nieuwe headphone of earbuds koopt moet je rekening houden met een aantal dingen. 

Verschil headphone en earbuds

Zowel de headphone als de earbuds kun je tegenwoordig draadloos verbinden via bluetooth. Het grootste verschil zit hem tussen de manier van dragen. Earbuds, draadloze oordopjes, draag je in je oor. Een headphone draag je met een beugel over je hoofd. Beide hebben ze zo hun voor en nadelen en zijn ze beschikbaar in verschillende uitvoeringen. 

Accuduur

Draadloze apparaten hebben spanning nodig om te kunnen functioneren. Bekable headphones krijgen hun voeding via de kabel. Bij draadloze apparaten werkt dit anders, namelijk door de ingebouwde accu. Het is daarom belangrijk om voor aankoop te checken hoe groot de gebruiksduur is op een acculading. Bij een headphone zal dit iets langer zijn dan bij earbuds.

Fabrikant en compatibiliteit

Veel headphones en earbuds zijn universeel en kun je dus gebruiken met een willekeurig apparaat. Toch zijn er een aantal uitzonderingen. De Apple Airpods kun je namelijk het beste kopen wanneer je een verwend Apple gebruiker bent en altijd met een iPhone over straat gaat. Galaxy earbuds passen weer beter bij de Samsung gebruiker. Veelal zijn de telefoon fabrikanten minder universeel als ze accessoires verkopen. 

Noise cancelling

Een ander populaire eigenschap is Noise Cancelling. Noise cancelling zorgt namelijk voor de onderdrukking van omgevingsgeluiden. Dit betekent dat het omgevingsgeluid wordt weg gefilterd, zodat je nog meer van je muziek kunt genieten. Niet alle headphones en earbuds ondersteunen deze functie. 

Leave a Reply

Your email address will not be published.