Vier tips om een super vrijgezellenfeest te organiseren

Een vriend, vriendin, broer of zus gaat trouwen. Leuk! Dat is op zich al goed nieuws. En ben jij aangesteld als organisator van het vrijgezellenfeest? Dat is natuurlijk ook super leuk. Alleen komt er wel veel bij kijken. Om je op weg te helpen hebben wij hier de vier beste tips om een vrijgezellenfeest te organiseren in Amsterdam.

 Of je nu een sloep huurt in Amsterdam, naar een Escape Room gaat of een kookworkshop doet. Een combinatie van allerlei activiteiten kan natuurlijk ook. Maar pas wel op dat je dag niet te druk maakt voor het gehele gezelschap (zie tip 2). Lees snel verder als je meer wilt weten.

Tip 1: zoek een partner in crime

Als jij de aangewezen persoon bent om het vrijgezellenfeestje voor de bruid of bruidegom te organiseren, dan kun je wel wat hulp gebruiken. Je hebt te maken met allerlei verschillende personen en meningen. Onze eerste tip: zoek een iemand uit in de groep vrienden en familie waarmee je het uitje gaat organiseren. Het liefst kies je iemand die dicht bij de bruid(egom) staat en waar jij ook goed mee op kan schieten. Daarnaast is het wel zo leuk dat hij of zij net zo enthousiast is als jij om de dag te organiseren.

Tip 2: Kill your darlings

Als je eenmaal met jouw partner in crime ideeën op papier hebt gezet, dan wil je een definitief plan maken. De valkuil is om teveel te willen op een dag. Dus kill your darlings! Maak een shortlist van de leukste ideeën en zorg voor de juiste balans. Maak een programma waarbij de activiteiten goed op elkaar aansluiten. Een sloep huren kun je bijvoorbeeld goed combineren met een stadswandeling in Amsterdam, omdat je tijdens het varen wat uit kan rusten. Of boek hierna een binnenactiviteit zodat wat afwisseling hebt. Las ook voldoende pauzes in voor een drankje en tijd om met elkaar te kletsen.

Tip 3: houd rekening met reistijd

Het ergste wat er op een vrijgezellenfeest kan gebeuren is dat je net ergens een lekker drankje drinkt, iedereen verwikkeld is in een leuk gesprek, en jij iedereen moet optrommelen om weer naar de volgende activiteit te reizen. Amsterdam is niet zo groot, maar zoek van tevoren uit hoe je van A naar B gaat. Soms duurt het met openbaar vervoer nog best lang om op die ene locatie te komen. Zorg ervoor dat je bij punt 2 activiteiten heb gekozen die min of meer bij elkaar in de buurt zijn.

Tip 4: Houd het geheim

We hebben het hierboven al een keer aangestipt. Iedereen heeft een mening en je denkt nu vast aan die ene vriend of vriendin die zijn of haar mening niet onder stoelen of banken steekt. Natuurlijk moet je rekening houden met alle verschillende personen om een zo leuk mogelijke dag te organiseren. Maar de bruid(egom) staat centraal. Om te voorkomen dat iedereen jouw programma wilt aanpassen houd je tot kort voor de datum zoveel mogelijk geheim. Sommige informatie moet je wel delen, zoals wat iedereen mee moet nemen of wat een geschikte outfit is. Maar de details kun je het best nog even voor je houden. Zo kan ook niemand wat verklappen.

Met deze tips moet het lukken om een super vrijgezellenfeestje te organiseren!

Leave a Reply

Your email address will not be published.