Tips voor het kiezen van de perfecte bruidstaart

We houden allemaal van bruidstaarten en we denken vele jaren na over hoe onze bruidstaart eruit zal zien. Hoeveel lagen moet het zijn? Wat voor soort cake, glazuur en vulling moet mijn bruidstaart hebben? Wil je bloemen, linten of strikken als versiering? Wordt het een themataart? 

Als het gaat om bruidstaarten, zijn er zoveel dingen om over na te denken en ja, het kan ontmoedigend zijn om te proberen een beslissing te nemen. Als je aan je bruidstaart denkt zijn er drie basiszaken om te overwegen. Wat voor soort cake, wat voor soort vulling en wat voor soort glazuur. Nadat je dat hebt gedaan begin je aan het ontwerp. 

Hoe groot moet je wedding cake zijn?

Houd rekening met het aantal gasten dat je ontvangt. Je wilt zeker weten dat je genoeg hebt. Een bruidstaart met drie niveaus is geschikt voor 50 tot 100 gasten. Een taart met vijf niveaus is nodig voor 200 gasten of meer. Ook de ruimte waar de taart zal staan speelt een rol. In een grote ruimte met een hoog plafond wil je het liefste een hoge taart. 

Proeven is weten

Je wilt natuurlijk geen taart serveren die niet lekker is. Daarom is het altijd goed om bij de bakker een proeverij aan te vragen, voordat je de echte bruidstaart koopt. Veel bakkers bieden deze service gratis of tegen een kleine vergoeding aan. Sommige bakkers zullen dan petitfours voor je maken met de ingrediĆ«nten van de bruidstaarten die ze aanbieden. Ook kun je een kleine taart bestellen bij de bakker en zo van verschillende bakkers de smaak beleven. 

Vergelijk de service en prijzen van de bakker

Je zult zien dat de ene bakker net iets meer voor je doet dan de ander. Het gaat niet alleen om de bruidstaart maar ook om de beleving en service bij de bakker. Het gevoel moet kloppen. Daarom is het goed om meerdere bakkers te vergelijken. Mocht je bij de een een goed gevoel hebben, maar bij de andere de betere taart. Dan kun je altijd overwegen om de bakker met het gevoel de taart te laten proeven van de andere bakker. Misschien kan hij je dan toch helpen aan die geweldige bruidstaart.

Leave a Reply

Your email address will not be published.