Hoe kies je een feestzaal?

Als je een goede feestzaal in Breda wil vastleggen, moet je dit vaak heel lang van tevoren doen. Dat is de meest voorkomende uitdaging bij het boeken van een feestzaal. De datum van vele feesten is gewoon afhankelijk van wanneer een feestzaal beschikbaar is. Daarnaast zijn er nog een aantal criteria om een feestzaal uit te kiezen. Zo heb je bijvoorbeeld de locatie. Kies je in de stad of op de buiten? Wil je een tuin om bijvoorbeeld het aperitief te serveren, wat mogelijk is bij Wolfslaar? Kies je een feestzaal die gemakkelijk met het openbaar vervoer te bereiken is? Veel hangt hier af van het publiek dat je gaat uitnodigen. Verder moet je rekening houden met de grootte, de indeling van de zaal en de service die deze zaal kan bieden.

Wat kost een feestzaal?

Zoals in alles heb je feestzalen voor grote of voor kleine budgetten. Bij de meeste feestzalen heb je de keuze om enkel de zaal te huren en zelf voor de catering te zorgen of de zaal te huren en eveneens te betalen voor bediening en catering. Wil je er muziek bij, dan kan je daar ook zelf voor zorgen of ook weer samen boeken met de zaal. Je kan zelfs taxi’s of een busje bij bestellen, je kan vragen of ze voor overnachtingen kunnen zorgen en ga zo maar door. De service die zalen bieden is eindeloos. De budgetten die daar tegenover staan zijn ook eindeloos.

Zijn er alternatieven voor een feestzaal?

Wil je het toch goedkoop houden of wil je een heel apart feestje houden, dan kan je met wat fantasie heel wat bereiken. Misschien zit er iemand in je vriendenkring wel in het bestuur van een vereniging en hebben die een clublokaal ter beschikking. Of wat dacht je van een bedrijf wiens vergaderzaal in het weekend toch maar leeg staat? Misschien wil een opslagplaats in jouw buurt je wel uit de nood helpen? Voor het eten kan je ook heel creatief te werk gaan. Vraag eens een paar studenten die een barbecue willen verzorgen. Zij zijn al tevreden met wat extra zakgeld. Of denk eens aan een jonge muziekstudent die best zijn kunsten al wil tonen op jouw feestje? Laat je fantasie de vrije loop en je zal zien dat een feestzaal niet altijd een dure aangelegenheid hoeft te zijn.

Leave a Reply

Your email address will not be published.