Wat heb je nodig om Future House te maken?

Future House is de afgelopen jaren een erg opkomend muziekgenre. Veel producers als Mike Williams en Mesto storten zich op deze sound. Het is een elektrisch geproduceerde stijl, die met een ‘Digital Audio Work Station’ wordt gemaakt. De hardware is erg belangrijk zoals de juiste studio speakers en een externe geluidskaart.

Waarom deze stijl zo populair is, valt niet direct te zeggen. Maar er zijn wel een aantal simpele conclusies te trekken. Het is namelijk een erg energieke stijl met speelse en toekomst achtige geluiden. Vooral jongeren nemen een stapje terug van de echte EDM-stijl en storten zich op een sub-genre. De grote podia op festivals maken steeds vaker ruimte voor een Future House artiest.

De software

Zoals hierboven vermeld moet je beginnen met de juiste software, een DAW. Dit is veelal afhankelijk van de computer die je gebruikt. Bij Windows computers wordt er vaak gekozen voor FL Studio en hier produceren ook de grote house artiesten mee. Je kunt ook gaan voor Ableton of Logic Pro X, uiteindelijk gaat het om de persoon achter de computer en niet de software. Maak van tevoren wel een duidelijke afweging, maak desnoods een lijstje met alle dingen die je nodig gaat hebben.

Handige tips voor een juiste werkwijze

  • Kies voor de juiste hardware
  • Installeer niet te veel plug-ins, zorg dat je goed wordt in een aantal plug-ins
  • Kijk tutorials van Mesto en Mike Williams op YouTube
  • Installeer Serum Synthesizer
  • Bekijk muzikanten blogs voor meer informatie over de juiste apparatuur

De juiste hardware

De juiste hardware is erg belangrijk voor het maken van muziek. Denk hierbij aan speakers, snelle computer en een geluidskaart. Ook kan een Midi-keyboard erg handig zijn om een beter gevoel te krijgen met de akkoorden die je speelt. Ook hierbij is het belangrijk dat je niet heel veel onnodige hardware aanschaft. Dat maakt het alleen maar moeilijker in het begin om iets te maken en behendig te worden in een onderdeel.

 

Conclusie

Focus je alleen op het hoogstnodige en zorg dat je hier goed in wordt. Het gezegde less = more is komt hier mooi terug.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.